PENGUMUMAN

LAMPIRAN A BAGI TUNTUTAN PERJALANAN BERKUATKUASA 3 JULAI 2014

Untuk memuat turun Tuntutan Perjalanan selaras dengan 1Pekeliling Perbendaharaan (1PP) yang berkuatkuasa pada 3 Julai 2014.Sila klik di sini.

Sekian, terima kasih.

 

MANUAL PERAKAUNAN AKRUAN

Sukacita dimaklumkan bahawa mulai 01 Januari 2015, dasar dan asas perakaunan negara akan berubah daripada "Perakaunan Tunai Ubahsuai" kepada "Perakaunan Akruan" selaras dengan perkembangan Malaysia untuk menjadi sebuah negara maju. Sehubungan dengan itu, disertakan Manual Perakaunan Akruan sebagai rujukan dan persediaan untuk perubahan tersebut. Keterangan lanjut, sila klik Manual Perakaunan Akruan.

Sekian, terima kasih.

 

PENJADUALAN MASA DAN GILIRAN MENJANA LAPORAN-LAPORAN eSPKB DAN eTERIMAAN

Dukacita dimaklumkan terdapat kesukaran untuk menjana laporan eSPKB dan eTerimaan terutamanya ketika waktu-waktu puncak. Ini disebabkan "sever/database" eSPKB/eTerimaan tidak dapat menampung beban memproses penjanaan laoran yang sangat tinggi. Oleh yang demikian, Jabatan Akauntan Negeri Malaysia Negeri Johor memutuskan agar penggunaan eSPKB dan eTerimaan (khusus untuk penjanaan laporan) dijadual dan digilirkan mengikut Jabatan/PTJ seperti jadual lampiran. Keterangan lanjut, sila klik surat dan lampiran jadual.

Sekian, terima kasih.

 

GARIS PANDUAN PERJALANAN KE LUAR NEGARA ATAS URUSAN PERSENDIRIAN

Semua pegawai diminta untuk mematuhi Garis Panduan Bagi Permohonan Perjalanan Pegawai Awam Ke Luar Negara Atas Urusan Persendirian dengan mendapatkan kelulusan Pegawai Pelulus terlebih dahulu sebelum membuat lawatan.Untuk memuat turun GARIS PANDUAN PERJALANAN KE LUAR NEGARA ATAS URUSAN PERSENDIRIAN sila klik di sini.

 

MEDIA & GALERI

 

         
     

 

PAUTAN WEB AGENSI KERAJAAN

 

BERITA

TAWARAN SEBUT HARGA UNTUK MEMBEKAL, MENGHANTAR, MEMASANG, MENGUJI, MENTAULIAH DAN MENYELENGGARA PERKAKASAN DAN PERISIAN (2014/8/25)
TAWARAN SEBUT HARGA UNTUK MEMBEKAL, MENGHANTAR, MEMASANG, MENGUJI, MENTAULIAH DAN MENYELENGGARA PERKAKASAN DAN PERISIAN BAGI 32 UNIT KOMPUTER DESKTOP BESERTA 32 UNIT PENCETAK DAN 13 UNIT KOMPUTER BESERTA 1 UNIT PENCETAK UNTUK BAHAGIAN PERKHIDMATAN FARMASI JABATAN KESIHATAN NEGERI JOHOR


UTUSAN PENGARAH

ALAMAT RASMI JKNJ

JABATAN KESIHATAN NEGERI JOHOR
Tingkat 2, 3, 4 & 5, Blok B
Wisma Persekutuan,
Jalan Air Molek,
80590 Johor Bahru.
07-2245180/188/189
07-2247361
jknjohor@moh.gov.my
PETA LOKASI

WEB MAIL KKM

PENDAPAT ANDA

Pendapat Anda Tentang Rekabentuk Baru Laman Web Rasmi JKNJ
Sangat Baik
Baik
Sederhana
Kurang Memuaskan

KAUNTER PELAWAT

HIT KESELURUHAN: 557274
HIT HARI INI: 88
HIT MINGGU INI: 1454
HIT BULAN INI: 7475