PENGUMUMAN

SURAT PEKELILING AM BILANGAN 4 TAHUN 2014 - PANGGILAN HORMAT DAN KAEDAH PENGGUNAANNYA

Sukacita dimaklumkan Jabatan Perdana Menteri (JPM) telah mengeluarkan Surat Pekeliling Am Bilangan 4 Tahun 2014 berkaitan Panggilan Hormat dan Kaedah Penggunaannya yang terkini dan lengkap untuk digunakan sebagai panduan oleh semua pihak dalam urusan rasmi dan tidak rasmi Kementerian/Jabatan/ Agensi Kerajaan dan Swasta.

Untuk memuat turun surat pekeliling am tersebut,Sila klik di sini.

Sekian, terima kasih.

 

MAJLIS TILAWAH AL-QURAN PERINGKAT KEBANGSAAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA KALI KE - 25

Adalah dimaklumkan Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan Kementerian Kesihatan Malaysia Kali Ke-25 telah diadakan di Ipoh, Perak dari 23 hingga 25 Ogos 2014. Di dalam majlis berkenaan Negeri Johor telah berjaya memenangi kategori Johan Bagi Kategori Qariah dan Johan Keseluruhan.

Sekian, terima kasih.

 

LAMPIRAN A BAGI TUNTUTAN PERJALANAN BERKUATKUASA 3 JULAI 2014

Untuk memuat turun Tuntutan Perjalanan selaras dengan 1Pekeliling Perbendaharaan (1PP) yang berkuatkuasa pada 3 Julai 2014.Sila klik di sini.

Sekian, terima kasih.

 

MANUAL PERAKAUNAN AKRUAN

Sukacita dimaklumkan bahawa mulai 01 Januari 2015, dasar dan asas perakaunan negara akan berubah daripada "Perakaunan Tunai Ubahsuai" kepada "Perakaunan Akruan" selaras dengan perkembangan Malaysia untuk menjadi sebuah negara maju. Sehubungan dengan itu, disertakan Manual Perakaunan Akruan sebagai rujukan dan persediaan untuk perubahan tersebut. Keterangan lanjut, sila klik Manual Perakaunan Akruan.

Sekian, terima kasih.

 

PENJADUALAN MASA DAN GILIRAN MENJANA LAPORAN-LAPORAN eSPKB DAN eTERIMAAN

Dukacita dimaklumkan terdapat kesukaran untuk menjana laporan eSPKB dan eTerimaan terutamanya ketika waktu-waktu puncak. Ini disebabkan "sever/database" eSPKB/eTerimaan tidak dapat menampung beban memproses penjanaan laoran yang sangat tinggi. Oleh yang demikian, Jabatan Akauntan Negeri Malaysia Negeri Johor memutuskan agar penggunaan eSPKB dan eTerimaan (khusus untuk penjanaan laporan) dijadual dan digilirkan mengikut Jabatan/PTJ seperti jadual lampiran. Keterangan lanjut, sila klik surat dan lampiran jadual.

Sekian, terima kasih.

 

GARIS PANDUAN PERJALANAN KE LUAR NEGARA ATAS URUSAN PERSENDIRIAN

Semua pegawai diminta untuk mematuhi Garis Panduan Bagi Permohonan Perjalanan Pegawai Awam Ke Luar Negara Atas Urusan Persendirian dengan mendapatkan kelulusan Pegawai Pelulus terlebih dahulu sebelum membuat lawatan.Untuk memuat turun GARIS PANDUAN PERJALANAN KE LUAR NEGARA ATAS URUSAN PERSENDIRIAN sila klik di sini.

 

MEDIA & GALERI

 

         
     

 

PAUTAN WEB AGENSI KERAJAAN

 

BERITA

SURAT PEKELILING AM BIL. 4 TAHUN 2014 - PANGGILAN HORMAT DAN KAEDAH PENGGUNAANNYA (2014/9/14)
Sukacita dimaklumkan Jabatan Perdana Menteri (JPM) telah mengeluarkan Surat Pekeliling Am Bilangan 4 Tahun 2014 berkaitan Panggilan Hormat dan Kaedah Penggunaannya yang terkini dan lengkap untuk digunakan sebagai panduan oleh semua pihak dalam urusan rasmi dan tidak rasmi Kementerian / Jabatan / Agensi Kerajaan dan Swasta.


Sekian, terima kasih.


UTUSAN PENGARAH

ALAMAT RASMI JKNJ

JABATAN KESIHATAN NEGERI JOHOR
Tingkat 2, 3, 4 & 5, Blok B
Wisma Persekutuan,
Jalan Air Molek,
80590 Johor Bahru.
07-2245180/188/189
07-2247361
jknjohor@moh.gov.my
PETA LOKASI

WEB MAIL KKM

KAUNTER PELAWAT

HIT KESELURUHAN: 563511
HIT HARI INI: 2
HIT MINGGU INI: 411
HIT BULAN INI: 6149