PENGARAH
DIGITALISASI KESIHATAN AWAM
SLOT TEMUJANJI KK/KP
SLOT TEMUJANJI KLINIK KESIHATAN & KLINIK PERGIGIAN |
jknj2.moh.gov.my/qrtca/ |
SISTEM PENGURUSAN ADUAN AWAM
MyGovUC 2.0
BAHAGIAN KESELAMATAN & KUALITI MAKANAN
Visi
Visi Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan adalah memastikan keselamatan makanan dan mempertingkatkan integriti negara dalam keselamatan dan kualiti makanan melalui tanggungjawab dan akauntabiliti bersama berasaskan sistem pengurusan tripartite yang berkesan ke arah Wawasan 2020.
Misi
Misi Kementerian Kesihatan ialah mewujudkan penglibatan dan penyertaan masyarakat untuk kesihatan bagi merangsang dan memudahkan rakyat untuk :
- Mencapai sepenuhnya kemampuan kesihatan mereka.
- Menghargai kesihatan sebagai asset bernilai.
- Mengambil langkah positif bagi meningkatkan lagi dan mengekalkan status kesihatan bagi menikmati kehidupan yang lebih bermutu.
Objektif
Program Keselamatan dan Kualiti Makanan adalah bertujuan untuk melindungi orang ramai daripada bahaya-bahaya kesihatan daripada makanan dan penipuan dalam penyediaan, penjualan dan penyimpanan makanan.
See also